po vašem okusu!

Članki

30.05.2016

SLOVENSKA KUHINJA SKOZI ČAS

V Sloveniji lahko kljub njeni majhnosti najdemo precej pester nabor tradicionalnih jedi. Te se med seboj precej razlikujejo, saj izhajajo iz različnih kulinaričnih področjih, ki so se skozi leta oblikovala glede na lego, zgodovino in vpliv mejnih držav, kulturno raznolikost in ljudska izročila ter geografske in podnebne značilnosti posamezne regije. Tako je v slovenski kulinariki… Preberite več
30.05.2016

OD KOD IDEJA POLNJENE PAPRIKE?

V Naturetini zbirki pripravljenih jedi se je znašla tudi polnjena paprika. Ta odlična jed je za povrhu pripravljena še brez ojačevalcev okusa in brez konzervansov. Pa veste od kod izvira ideja za to preprosto jed, ki jo radi uživamo tudi Slovenci? Polnjena paprika je jed, poznana skoraj po celem svetu. Vendar se njena oblika, sestava… Preberite več
30.05.2016

KAJ JE DŽEM IN KAJ MARMELADA?

Ste se že kdaj spraševali kakšna je razlika med džemom in marmelado? Ali sta to enaka prehranska izdelka, ali morda med njima obstajajo razlike? Džem je mešanica sadja, pektina in sladkorja, ki je nežno, vendar na hitro prevreta, dokler je sadje še mehko in ima svojo organsko obliko, vendar se toliko razpade, da je mazljivo…. Preberite več
30.05.2016

10 DEJSTEV O PARADIŽNIKU

Paradižnik predstavlja pomemben del sestavine v slavni, zdravi, mediteranski dieti. V nedavno objavljeni študiji, opravljeni na Univerzi v Atenah, so ugotovili, da imajo ljudje, ki v večji meri sledijo mediteranski dieti manjšo umrljivost za posledicami srčno-žilnih bolezni in raka. Še dobro, da je paradižnik precej priljubljen tudi v naši deželi. Uporabljamo ga lahko praktično na… Preberite več
30.05.2016

HITER OBROK JE LAHKO TUDI ZDRAV

Ali se vam je že morda zgodilo, da ste dobili nenapovedan obisk in niste vedeli kaj postreči. Ali pa ste prišli domov po napornem delavniku in niste imeli volje pripravljati večerje zase. Morda pa vas je v mrzlem zimskem dnevu prijela želja po lahkem, sadno-zelenjavno obarvanem obroku, pa le tega niste imeli na voljo na… Preberite več
22.02.2016

Film o Firštovem golažu: Lov za pravim receptom

Zgodbo o tradicionalni domači jedi iz okolice Kamnika – Firštovem golažu, vam bodo povedali dr. Janez Bogataj, Primož Repnik (chef v gostilni Repnik) in Ksenija Jankovič, direktorica Eta Kamnik.
20.02.2016

ZAKAJ JE HREN PEKOČ

Le kateri prebivalec deželice pod Alpami ne pozna hrena. Prav gotovo si marsikdo med nami težko predstavlja tradicionalno nedeljsko kosilo, ki vključuje pražen krompir in goveje meso, brez priloge iz nastrganega hrena pomešanega z jabolkom. Zabeleženo je, da sta prvotni domovini hrena jugovzhodna Evropa in zahodna Azija od koder se je hren zavoljo svojih značilnih… Preberite več
29.05.2015

KO NAM ZMANJKA ČASA, A VSEENO ŽELIMO POJESTI ZDRAV IN TOPEL OBROK

Poznate dneve, ko utrujeni pridete domov in si želite, da bi se topel obrok hrane pripravil kar sam. To je sedaj mogoče, saj je Natureta za vas pripravila domače, zdrave in okusne v naprej pripravljene jedi. Samo pogrejete jih, in že bo vaš dom zadišal po domače pripravljenem obroku. Potrošniki se pogosto izogibajo nakupu v… Preberite več
24.05.2015

ZAKAJ JE POTREBNO UŽIVATI DOVOLJ SADJA IN ZELENJAVE

V nacionalni raziskavi » Z zdravjem povezan življenjski slog« je bilo ugotovljeno, da se le 23 % odraslega prebivalstva v Sloveniji prehranjuje zdravo do pretežno zdravo. Tudi preostale različne raziskave, so pokazale da je prehrana večine slovenskega prebivalstva nezdrava. Značilno je, da je v osnovi energijska vrednost posameznega obroka previsoka, zaužijemo tudi preveč skupnih maščob… Preberite več
18.05.2015

ZAKLADNICA VITAMINOV, TUDI KO NA VRTU NI DOVOLJ SVEŽE ZELENJAVE

V hitrem življenjskem tempu se pogosto zgodi, da ni dovolj časa, da bi obiskali tržnico ali trgovino in pripravili svež obrok. Ravno tako nam vremenske razmere v hladnejšem delu leta ne dopuščajo, da bi na vrtu pridelali svežo zelenjavo in sadje. Vzporedno s tem svetovno narašča poraba vloženega sadja in zelenjave. Podatki iz leta 2013… Preberite več

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.