Slovenska kuhinja

Bio kisla repa

Pri Beltincih je njiva, ki jo v Eti Kamnik imenujmo »sončni vrt« in na tej njivi je lokalni specialist za ekološko pridelovanje Dejan Rengeo za nas posadil bio repo. Rodila je drobne plodove, ki jih je bilo težko lupiti, vendar ima ravno zato izdelek kratek rez in odlično, močno aromo. Njegova barva je nestabilna, kar je značilno za ekološko pridelano repo, vendar okus ostaja nadvse prijeten. Repo iz naše lastne pridelave smo kisali v dva tisoč litrskih kadeh v proizvodnji Ete Kamnik po tradicionalni metodi in jo priporočamo kuhati v zmerni količini vode, v katero lahko dodate malo popra v zrnju, kumine in strok česna, lahko pa seveda obogatite okus tako da kuhate klobaso ali prekajeno rebrce. Za velike ljubitelje pa je kisla repa slastna zgolj zabeljena z olivnim oljem in začinjena s česnom, kot solatna priloga torej.

 

kozarec 300 g