Alpska kuhinja

Bio rdeča pesa

Rezine rdeče pese, vložene v kisu, so naš jedilnik že od nekdaj bogatile z vitamini, svežino in prijetnim okusom. Nedvomno je rdeča pesa najbolj priljubljena v obliki solate, lepo se obnese tudi kot priloga, če ji dodamo žlico oljčnega ali bučnega olja, pa dobimo lahek in zdrav samostojni prigrizek, ki se še posebej prileže v vročih poletnih dneh. Prednost Naturetine bio rdeče pese pa je v tem, da je pridelana okolju prijazno, popolnoma brez pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov.

 

Ali ste vedeli? Rdeča pesa vsebuje visoke koncentracije železa, kalija in folne kisline, znane kot vitamin B9. Železo je pomembno za nastanek rdečih krvnih celic, ki oskrbujejo telo s kisikom. Kalij pomaga pri reguliranju krvnega pritiska in utripa, folna kislina pa pri preprečevanju slabokrvnosti. Rdeča pesa ima zgolj 35-45 kilokalorij na 100 gramov živila in kot takšna sodi v skupino nizkokaloričnih živil, zato se pogosto priporoča pri shujševalnih dietah.

 

kozarec 280 g