Delno mleta gorčica

Zahtevni postopek delnega drobljenja in mletja zrn ter vmešavanja gorčice s posebnimi mešali v končni izdelek smo razvijali sorazmerno dolgo, saj je gostota drugačna, kot jih imajo naše tradicionalne recepture. Cilj je bil doseči pekočnost, ki jo gorčica, kot surovina sicer ima, vendar jo v klasičnih receptih umirimo tako, da jo pustimo izhlapeti ali čakati na polnitev. Pri delno mleti gorčici pa ostane ostrina te plemenite rastline, zaprta v kozarec, za ljubitelje ostrejših okusov.

Ali ste vedeli? Za Etine gorčične recepture značilno razmerje med belimi in črnimi semeni gorčice je skrivnost, ki jo pod kamniškimi Alpami čuvamo zase, lahko pa povemo, da je gorčica en prvih izdelkov kamniške Ete že leta 1923 in je mlevni kamen, ki ga uporabljamo v naših strojih natančna replika prvega mlevnega kamna, s katerim so semena mleli pred dolgimi desetletji, takrat še »na roke«.