Biftek z zelenim poprom, Višnjev kolač

Caprese s tremi vrstami paradižnikov

Paradižnike narežemo na kolobarje, okrasne paradižnike na 4 dele, Naturetine sušene pa na trakce. Mozzarello narežemo na kolobarje.Na sredino krožnika postavimo posteljico iz rukole, nanjo pa dekorativno zložimo vse tri vrste paradižnika in mozzarello ter solimo in popramo. Polijemo z oljčnim oljem in zmešamo svežo baziliko, na vrh pa zložimo še olive.

Biftek z zelenim poprom

V biftek pred pečenjem vtremo mešanico suhih poprov. Na maslu z vseh strani popečemo biftek, polijemo s konjakom in zažgemo ter takrat posolite. Zavijte ga v alu folijo, da počiva par minut a da ne odtečejo sokovi.
V isti ponev dodamo 2-3 žlici Naturetinega zelenega popra (nekaj jih lahko stisnemo z vilico za močnejši okus in vonj), 1 žlico Kamniške gorčice, malo sojine omake, 2 žlici pasiranega paradižnika, malo belega vina ter kuhajte približno 5 minut. Na koncu dodajte omako, ki ga je spustilo meso, malo masla in smetane za kuhanje. Biftek postavite na krožnik i prelijte z omako. Zraven postrezite pečen krompir.

Zelena solata z artičokami

Višnjev kolač

800 g višenj zmiksamo u mikserju, postavimo v posodo, dodamo 800 ml vode, 15 žlic sladkorja, 2 vanilin sladkorja, 200 g pšeničnega zdroba in vse skupaj kuhamo dokler se ne zgosti. Pustimo 10 minut dokler se ne ohladi. V pekač/ posodo položimo petit kekse, prelijemo z višnjevim prelivom in na vrh postavimo bebi piškote. Ko se strdi okrasimo s smetano.