Brancin v smetanovi omaki s kaprami, Jagodni tiramisu

Namaz s tuno in kaprami

Zmešamo kapre, tuno ter sirni namaz ali majonezo. Vse skupaj namažemo na koščke francoske štruce, posujemo z drobnjakom.

Brancin v smetanovi omaki s kaprami

Ribje fileje dobro osušimo in natremo z začimbno mešanico ali s soljo in poprom. Z obeh strani jih opečemo na razgretem olju, potem jih shranimo na toplem. Olje odlijemo, posodo vrnemo na ogenj in vlijemo vanjo smetano. Premešamo in ko se smetana nekoliko segreje, vrnemo v posodo ribje fileje. Na zelo zmernem ognju jed kuhamo okoli pet minut, potem dodamo kapre (splaknemo jih pod tekočo vodo). Ponev samo pretresemo, ogenj zmanjšamo na minimum in pustimo v pokriti posodi še največ pet minut. Jed pripravljam na steklo keramični plošči in ko dodam kapre, izključim ploščo ter jed nekaj minut pustim v pokriti posodi na topli plošči.

Mlada špinača z artičokami in parmezanom

Jagodni tiramisu

Jagode Natureta odtalimo in posujemo s sladkorjom. Sok, ki se naredi shranimo za kasneje. Vmešamo rumenjake 4 jajc s 8 žličkami sladkorja, dodamo 500g mascarpone. Beljake stepemo v trd sneg s ščepcem soli. Smetano prav tako stepemo z nekaj sladkorja. Mascarpone z rumenjaki zmešamo k beljakom in smetani. Bebi kekse pomakamo v sok, ki so ga spustile jagode in jih naložimo v steklen (ali navaden) pekač; to bo prva plast. Nanjo nanesemo kremo iz mascarponeja, smetane in jajc, na to belo plast pa še plast jagod, in tako naprej. Zadnja plast je plast kreme, ki jo okrasimo po želji: s presejanim kakavom, tanko narezanimi jagodami, sladkim grehom, …Preden tiramisu ponudimo, naj stoji vsaj 6 – 8 ur v hladilniku.