Bučna juha, piščančji file z zeljem in proseno kašo, Maringova torta

Bučna kremna juha z bučnimi semeni

Bučo očistimo in jo narežemo na centimeter debele kocke. Čebulo GRUNT Natureta nasekljamo in jo skupaj z bučo začinimo in prepražimo, nato pa zalijemo z zelenjavno osnovo. Počasi dušimo in ko je buča kuhana, jo zmešamo s paličnim mešalnikom. Za dekoracijo, okus in teksturo dodamo bučna semena ali svež drobnjak in nekaj kapljic bučnega olja.

Pečen piščančji file, kislo zelje s proseno kašo in omako iz rdeče pese

Natureta GRUNT zelje dobro speremo. Pol čebule in česna Natureta GRUNT fino nasekljamo in ju prepražimo. Dodamo zelje, lovorjev list, poper, sol in zalijemo s toliko vode, da prekrijemo zelje. Dušimo 10 minut. Nato malo vode odlijemo in jo shranimo. Dodamo proseno kašo, po potrebi dodamo vodo, ki smo jo posebej shranili.

Svežo rdečo peso olupimo in narežemo na koščke ter dodamo v hladno mleko. Posolimo in zavremo ter kuhamo, dokler se pesa ne zmehča (tako kot krompir). Šalotko narežemo in jo popražimo na maslu ter zalijemo z mlekom, v katerem se je kuhala rdeča pesa. Dodamo še rdečo peso in zmešamo s paličnim mešalnikom, dokler ne dobimo gladke omake.

Piščančji file začinimo s soljo in poprom ter ga na zlato zapečemo na vroči ponvi. Popečemo ga le na hitro, da se meso ne posuši.

Maringova torta z mandljevim biskvitom, čokoladnim ganachem in brusničnim džemom Natureta

Za biskvit ločimo rumenjake in beljake 8 jajc. Rumenjakom dodamo 80 g sladkorja in jih stepemo, da narastejo na vsaj trikratno količino. Iz beljakov stepemo sneg. Ko se začnejo peniti, jim postopoma dodajamo 80 g sladkorja – postati morajo puhasti in svilnati. Rumenjakom dodamo 140 g praženih mandljev, postopoma pa dodajamo še stepen sneg in 3 žlice koruznega škroba (gustina). Vse skupaj mešamo zelo rahlo, da ne stepemo ves zrak ven iz beljakov. Biskvit prelijemo v namaščen pekač in pečemo 25-30 min na 160ºC. Ko je biskvit pečen, ga takoj odstranimo iz modela in ga pustimo počivati, da se ohladi. Biskvit prerežemo čez pol in ga premažemo z Brusničnim džemom Natureta. Biskvit ohladimo in postavimo v tako velik model, kot je velik biskvit, ker bomo čez biskvit prelili ganache.

Ganache – v 2 dcl smetane nad soparo stopimo čokolado. Ko se čokolada stopi, jo ohladimo na telesno temperaturo. 4 dcl smetane narahlo stepemo in zmešamo s pripravljeno čokolado. Pripravljen ganache prelijemo čez biskvit in damo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.

Meringe – 3 žlice medu in žlico vode segrejemo ter pustimo, da se malenkost karamelizira. Iz 6 beljakov stepemo sneg, dodamo majhen ščepec soli in postopoma dodajamo 8 žlic sladkorja. Stepamo ,dokler niso beljaki puhasti in svilnati. Nato jih rahlo zmešamo z medom.

Torti odstranimo model in jo premažemo z meringo tako, da ustvarimo lepe linije, te pa nato takoj z gorilnikom zapečemo ali damo v zelo vročo pečico za 3-5 minut

Torto damo v hladilnik, da se še malo ohladi.