Gratinirane testenine, domač sladoled

Namaz iz sušenih paradižnikov

Zmešamo Naturetine sušene paradižnike, Naturetine kapre, orehe, Naturetine olive kalamata, česen, malo belega vina in svežo baziliko. Najbolje je če to naredimo z paličnim mešalnikom. Solimo in popramo po želji. Dodajamo olivno olje dokler ne dobimo enotno zmes.

Gratinirane testenine z ragujem

Testenine (makarone ali polžke ali peresnike) skuhamo po navodilih in odcedimo ter dodamo 4 velike žlice kisle smetane, premešamo.

Nato se lotimo »sestavljanja« plasti. V ognjevarno posodo ali manjši pekač najprej nadevamo plast testenin (približno tretjino) in jih polijemo s polovico mesne ragu omake in tako nadaljujemo do porabe omake in testenin.

Na koncu posujemo s poljubno količino sira, da se naredi hrustljava skorjica. Vse skupaj zapečemo pri 200o C. Po želji lahko med plastmi dodamo tudi sir po lastni izbiri.

Solata s čičeriko in olivami

Preko noči namočimo čičeriko, naslednji dan jo skuhamo. Po kuhanju in po želji jo lahko na hitro popečemo v ponvici. Domače olivno olje zmešamo s kisom, soljo in poprom. Pripravimo črne olive, paradižnik, sir, rukolo ter nasekljan peteršilj. Čičeriko, preliv in ostale sestavine zmešamo skupaj in postrežemo.

Domači sadni sladoled

S paličnim mešalnikom zmešamo Naturetine zamrznjene maline, sladko smetano in sladkor. Po želji dodamo koščke čokolade, takoj pojemo. 🙂