Mamina rižota, palačinke z borovničevim džemom

Tunin namaz z olivami in kumaricami

Na drobne koščke nasekljamo šalotko, česen ter peteršilj. Večji tunini konzervi odlijemo olje in zmešamo s pripravljeno mešanico, nato dodamo še kislo smetano in na drobne koščke narezane kumarice ter razkoščičene olive. Po želji lahko dodamo tudi koruzo in majhno žlico gorčice. Na krožniku lahko tuno postrežemo na listu solate, poleg popečenega kruha z rezino limete in češnjevimi paradižniki. Namaz lahko okrasimo s kaprami, olivami ali svežim peteršiljem.

Enostavna mamina rižota

Na olju prepražimo na manjše kocke narezane hrenovke, dodamo Naturetino zelenjavno mešanico graha in korenja v kockah in malo podušimo. Dodamo Naturetin Arborio riž in zalijemo z vodo ter dodamo eno jušno kocko. Kuhamo toliko dolgo, da je riž kuhan. Pri koncu dodamo malo paradižnikove mezge za barvo. Pri serviranju dodamo nariban parmezan.

Rukola s posušenimi črnimi olivami

Rukolo očistimo in operemo ter prelijemo z domačim kakovostnim olivnim oljem. Dodamo črne olive Natureta ter rezine Kranjske gaude starane 24 mesecev. Poleg lahko postrežemo na hitro popražene orehe in indijske oreščke macadamia. Popražimo jih le toliko, da spustijo aromo.

Palačinke z borovničevim džemom