Nadevane piščančje prsi, Breskov kompot z malinovim sorbetom

Francoska solata

Zelenjavo dobro odcedite, dodajte 3 do 4 žlice majoneze (ali jogurta oz. kefirja), žličko gorčice Natureta in ščepec popra. Okus lahko popestrite z Natureta kaprami, slanim ribjim filetom, sirom ali koščki šunke.

 

Nadevane piščančje prsi z rezanci

Najprej pripravimo nadev. Čebulo in česen olupimo, nasekljamo in podušimo na olivnem olju. Dodamo Naturetino špinačo in dušimo skupaj s čebulo in česnom. Dodamo jušno osnovo in kuhamo 5-10 minut. Nadev dobro odcedimo, stresemo v posodo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

V vsak kos piščančjih prsi naredimo z nožem žepek, nadevamo s špinačno maso, stisnemo z zobotrebcem, solimo in popramo. Nadevane piščančje prsi na obeh straneh popečemo na olju, zalijemo z vinom, dolijemo jušno osnovo in sladko smetano ter kuhamo približno 20 min. Poleg postrežemo široke rezance.

Predjed je bogata solata, zato posebej solate ni potrebno pripravljati

.. lahko pa si privoščite skledo zelene solate z artičokami.

Breskov kompot z malinovim sorbetom

Breskov kompot Natureta odcedimo, sok pa prestrežemo in shranimo v hladilniku za pripravo sorbeta. Breskve narežemo na manjše kose.

Zamrznjene maline Natureta stresemo v mešalnik in dodamo 2dl ohlajenega sirupa iz breskovega kompota in eterično olje vanilje. Zmešamo, da dobimo gladek sorbet, ki ga naložimo na breskve.