Odprta lazanja, Smoothie za celo družino

Hrenov namaz na popečenem kruhku

Zmešamo hren, sirni namaz, malo peteršilja, gorčico, bučno olje in pražena sušene semena buče. Kruhke popečemo, namažemo z namazom in povrhu zvijemo suho salamo.

 

Odprta lazanja

Česen olupimo in stremo, peteršilj sesekljamo. Naturetin zmrznjen brokoli blanširamo v slani vodi. Ko so trdo kuhani jih preložimo v kozico (vodo obdržimo), dodamo česen, peteršilj, prepolovljene češnjeve paradižnike, žlico olivnega olja in čili po želji. Dobro premešamo, nekoliko zmečkamo s hrbtom žlice, prevremo in pustimo na toplem. V vodo v kateri smo kuhali brokoli vlijemo žlico olja in v njem skuhamo liste za lazanjo. Pazimo da se ne sprimejo. Liste lazanje zavijemo v rolo in nadevamo. Pinjole prepražimo na maslu. Lazanjo pokapamo z maslom in pinjolami in postrežemo.

Zelena solata s popečenimi zamrznjenimi šampinjoni, popečenimi jajčevci, čičeriko, limoninim sokom, parmezanom in olivnim oljem

Zeleno solato zmešamo s čičeriko, oljem in sokom od limone ter jajčevci. Na vrh dodamo gobe in parmezan. Okrasimo s češnjevim paradižnikom ter rezino limone.

Smoothie za celo družino

V mikser ali palični mešalnik daj banano narezano na koleščke in jagodičevje ter zmiksaj. Dodaj sok ali mineralno vodo in miksaj toliko časa, da dobiš željeno teksturo. Lahko je popolnoma tekoče ali pa so vmes še koščki. Preden postrežeš, daj na vrh še malo celih jagod in prelij z medom.