Panirane mehiške palačinke, Čokoladna pita z borovničevim džemom

Bruschette s tuno

Rezinam toasta obrežemo skorjo in jih opečemo v toasterju ali na električnem žaru. Zlato zapečene, še vroče in mehke toaste zvijemo ter vstavimo v kozarec, da obdržijo obliko. Na popečene kruhke nato naložimo rukolo in prelijemo z Naturetino omako s tuno, potresemo z naribanim parmezanom ter okrasimo.

Panirane mehiške palačinke

Palačinke pripravimo po osnovnem receptu za palačinke. Na malo olja prepražimo čebulo in dodamo mleto meso. Kuhamo toliko, da je meso v zrnju ter dodamo na trakove narezane paprike in Naturetine pelate v koščkih. Dodamo sol, poper, curry, malo črnega vina ter jušno osnovo oz vodo. Pustimo, da se kuha na nizki temperaturi približno 30 minut. Pri koncu dodamo še grah in koruzo ter premešamo. S to maso napolnimo palačinke ter dodamo malo naribanega sira, zavijemo in pripravimo za paniranje: moka, jajca, drobtine. Postrežemo z žlico kisle smetane.

Mešana listnata solata s koruzo

Čokoladna pita z borovničevim džemom

Naredimo testo iz 150 g moke, 50 g sladkorja, 100g masla in dvema žlicama hladne vode, zavijemo v plastično folijo ter postavimo v hladilnik za 20 minut. Po 20ih minutah testo razvaljamo na foliji ter postavimo v model za peko ter že spet postavimo v hladilnik za še 10 minut. Ohlajeno testo damo v pečico segreto na 180 stopinj za 10 minut.
Na pari stopimo čokolado in ohladimo. 100 g masla in 100 g sladkorja dobro premešamo in postopoma dodamo 2 jajca.Na koncu dodamo mlete lešnike in presejanih 100 g moke z malo pecilnega praška. Dodamo še stopljeno čokolado.
Testo premažemo z borovničevim džemom, vlijemo preliv , ki smo ga naredili in postavimo v pečico za 25 minut. Okrasimo po želji