Polnjena piščančja prsa in ocvrta cvetača, cmoki z jagodami

Sirov krožnik

Pripravimo sirov krožnik; uporabimo starano Kranjsko gavdo, mini mozzarelo in mehki sir z belo plemenito plesnijo, vrste Brie. Poleg trdega in mehkega sira serviramo nabodala za ražnjiče z mozzarelo, češnjevim paradižnikom in grozdjem. Odložimo na ploščo poleg ostalih sirov. Dodamo sveže fige in slivov džem. Melono zrežemo na koščke in jo zmešamo s črnimo olivami. Postrežemo v »lupini« melone (robove lahko obrežemo »cik – cak«).

Polnjena piščančja prsa in ocvrta cvetača

Zamrznjene cvetačne cvetove začinimo, nato stolčemo dve jajci, v maso vmešamo cca. eno žličko mleka in parmezan. Cvetačo na hitro blanširamo. Cvetove pomokamo, povaljamo v jajce in v kruhove drobtine. Nato jih ocvremo.Nadev za piščanca: v skledo dodamo skuto, aromatična zelišča, pražene pistacije, solimo in popramo ter dodamo eno jajce. Lahko pokapamo z malo limetinega soka. Vse skupaj dobro premešamo. Zrezke solimo, namažemo z nadevom, nato jih zvijemo in spnemo z zobotrebci. Popečemo na olju. Namesto pistacijev lahko uporabimo pehtran.

Zelena solata s popečenimi zamrznjenimi šampinjoni, popečenimi jajčevci, čičeriko, limoninim sokom, parmezanom in olivnim oljem.

Zeleno solato zmešamo s čičeriko, oljem in sokom od limone ter jajčevci. Na vrh dodamo gobe in parmezan. Okrasimo s češnjevim paradižnikom ter rezino limone.

Cmoki z jagodami in jagodnim džemom

Pripravimo testo za cmoke, oziroma lahko uporabimo že pripravljeno – kupljeno testo. Zamrznjene jagode posujemo s sladkorjem. Cmoke nadevamo z jagodnim džemom, v sredino pa položimo še jagodo. Testo oblikujemo v kroglice. Paziti moramo, da iz testa ne uhaja džem. Pripravljene cmoke kuhamo v vročem kropu. Med tem časom pripravimo krušne drobtine, ki jih popražimo na maslu. Drobtine posujemo po kuhanih cmokih ter dodamo kristalni sladkor.