Polnjene bučke z džuvečom ter riž z zelišči, breskve z After Eight kremo

Sir na žaru z bučnim oljem in sušenimi paradižniki

Popečemo sir na žaru, serviramo na krožniku z bučnim oljem, bučnimi semeni ter sušenimi paradižniki. Sir lahko po želji pokapamo z medom ali okrasimo z vejico drobnjaka.

Polnjene bučke z džuvečom ter riž z zelišči

Bučke prerežemo na polovico (vzdolž), izdolbemo sredico in popražimo na oljčnem olju. Popražimo še čebulo in česen. Izdolbene bučke posolimo in jih obrnemo, da izteka voda. V posodi združimo čebulo, prepraženo sredico ter dodamo džuveč. Napolnimo bučke. Po vrhu potresemo sir. Za prilogo pripravimo riž. Na drobno nasekljan koper, peteršilj in koriander zamešamo v šalčki z malo olivnega olja. Riž kuhamo po postopku ter ga solimo. Nekaj minutk pred koncem dodamo začimbe ter dobro premešamo. Riž lahko pripravimo s polovico vode in mleka. Okrasimo z vejico petrešilja in češnjevim paradižnikom.

Pečena paprika

Breskve z After Eight kremo

Uporabimo polovičke breskev iz breskovega kompota. Karameliziramo rjavi sladkor z vodo, dodamo malo ruma in naliv iz kompota. Prelijemo po breskvah, le toliko, da ne teče iz krožnika. Za kremo potrebujemo čokoladice After Eight, metin liker ali svežo meto, sladkor, vanilijev sladkor, jajca, maslo, čokolado za kuhanje. Čokolado za kuhanje stopimo na maslu na vodni kopeli. Med tem stepemo beljake in dodamo ščepec soli. V ohlajeno čokolado dodamo rumenjake, malo pokuhamo, ohladimo in dodamo beljake. Dodamo liker ali meto in na koščke narezane After Eight čokoladice in postavimo za nekaj časa v hladilnik. Breskev postrežemo z dvema kepicama After Eight kreme. Okrasimo z listom sveže mete ali melise in ploščico čokolade After Eight. Krožnik lahko dekoriramo s tekočo čokolado.