Račji file s fižolom in koruzo, Mangov sok z ananasom

Trdo kuhano jajce z namazom

Skuhamo jajca. Prerežemo jih na polovico po dolžini. Rumenjake damo v skledo, dodamo namaz s papriko, sušen paradižnik in malo Kamniške gorčice. Jajca napolnimo z namazom, ki smo ga naredili.

Račji file s fižolom in koruzo

Kožo račjega fileja nekajkrat zarežemo z ostrim nožem, da dobimo karirast vzorec. File začinimo s sveže mletim črnim poprom.na srednje visoki temperaturi pečemo račji file, najprej na strani s kožo 15 do 20 minut, oziroma dokler ni koža hrustljava. File obrnemo in ga pečemo še na drugi strani (približno 4 do 5 minut). Po omenjenem času bo račji file rahlo rožnato pečen. Odstavimo in pustimo počivati 4 do 5 minut na toplem, preden ga narežemo. Čas pečenja ustrezno podaljšamo, če želimo, da je meso dobro prepečeno. V ponvi pečemo krompir. Pečen krompir, Naturetin fižol in koruzo pomešamo v skledi, začinimo z mešanico mletega kumina, pekoče mlete rdeče paprike in origana ter premešamo. Količino začimb določimo po okusu. Na vsak krožnik postavimo kupček krompirja s fižolom in koruzo, ter nekaj rezin račjega fileja. Solimo z grobo morsko soljo in ponudimo vroče.

Mlada špinača z jajci in trakovi sušenega paradižnika

Mangov sok z ananasom

Olupite mango in mu odstranite koščico. Sadno meso postavite v zmrzovalnik in ga pustite stati 2 uri ali čez noč. Zmrznjen mango dajte v mešalnik, prilijte ananasov sok iz pločevinke in koščke ananasa ter sok limete. Mešajte, dokler ne dobite gostega napitka. Sok lahko okrasite z lupinami limete. Sicer pa lahko ta sok pripravimo tudi tako, da enostavno v mešalniku zmešamo mango, nekaj kosov ananasa in limeto ter dodamo nekaj kock ledu. Napitek bo ravno tako dober, le nekoliko bolj gost.