Rižota s koruzo in kozicami

Tunin namaz z olivami in kumaricami

Na drobne koščke nasekljamo šalotko, česen ter peteršilj. Večji tunini konzervi odlijemo olje in zmešamo s pripravljeno mešanico, nato dodamo še kislo smetano in na drobne koščke narezane kumarice ter razkoščičene olive. Po želji lahko dodamo tudi koruzo in majhno žlico gorčice. Na krožniku lahko tuno postrežemo na listu solate, poleg popečenega kruha z rezino limete in češnjevimi paradižniki. Namaz lahko okrasimo s kaprami, olivami ali svežim peteršiljem.

Rižota s koruzo in kozicami

Kozice kuhamo v slanem kropu 3 minute. V večji posodi zmešamo kuhane kozice, kuhan riž arborio, na koščke narezanega pečenega piščanca in vloženo sladko koruzo v zrnju Natureta. V ponvi segrejemo olivno olje, na njem prepražimo čebulo in česen, dodamo žafraniko ter mešanico riža, piščanca, kozic in koruze. Ob stalnem mešanju kuhamo še 5 minut. Jed je zelo enostavna za pripravo, če uporabimo sestavine, ki so nam ostale od prejšnjega dne.

Rukola s posušenimi črnimi olivami

Rukolo očistimo in operemo ter prelijemo z domačim kakovostnim olivnim oljem. Dodamo posušene olive Natureta ter rezine Kranjske gaude starane 24 mesecev. Poleg lahko postrežemo na hitro popražene orehe in indijske oreščke macadamia. Popražimo jih le toliko, da spustijo aromo.

Palačinke z borovničevim džemom