Solata s tuno, brancin s polento in suhim paradižnikom, mandarinov žele z Aperol spritzom

Solata s popečeno tuno in limoninim prelivom

Mešanico solate Grunt operemo, osušimo in ji dodamo naribano limonino lupinico. Za preliv zmešamo sok 1 limone in 3 žlice olivnega olja. Solimo in popramo po okusu.

200 g tune premažemo z gorčico ter po obeh straneh posujemo s sezamovimi semeni. Položimo v vročo ponev brez olja in pečemo 1 do 2 minuti na vsaki strani. Pečeno tuno zrežemo na pol centimetra debele rezine, dodamo solati in okrasimo s črnimi olivami.

File brancina na žaru, pečena polenta s sušenimi paradižniki v olju in sotiran por

File brancina očistimo in ga na vročem olivnem olju popečemo skupaj s 500 g narezane polente Natureta, ki smo ji pred pečenjem dodali ščepec kardamoma. Brancina pečemo 90% časa na strani s kožo.

Proti koncu pečenja dodamo še narezane sušene paradižnike Natureta, ki jih pred tem tudi malce popražimo. Por na hitro popražimo na maslu in ga začinimo s soljo in poporom ter potresemo po postreženi polenti in brancinu.

Mandarinov žele z Aperol Spritzom

3 liste želatine namočimo v ledeno mrzli vodi, da se omehčajo. Mandarinin kompot Natureta precedimo in sok kompota segrejemo, da v njem raztopimo želatino. Delno ohlajeni raztopini dodamo Aperol Spritz (ta mora biti sobne temperature, da se lepo zmeša) pri tem pa ne mešamo preveč, da ne izgubimo mehurčkov.

Pripravljeno zmes vlijemo v kozarčke, v katere smo zložili nekaj koščkov mandarine iz kompota. Okrasimo z listom sveže mete.