Špinačno skutini kaneloni, pečen ananas z jogurtom

Jajčni namaz

Jajca trdo kuhamo in olupimo. Pretlačimo jih z vilicami. Naturetine kumarice sesekljamo. Jajca zmešamo s kislimi kumaricami, dodamo majonezo in Naturetino gorčico. Vse skupaj namažemo na toast ali duge popečene kruhke.

Špinačno skutini kaneloni

Pripravimo testo. Špinačo podušimo na koščku masla s česnom. Nato začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Dodamo skuto, ki smo jo zmešali z jajcem in soljo. Vse sestavine premešamo. Napolnimo kanelone in jih zložimo v pekač. Za preliv zmešamo smetano, parmezan in 1 večje ali 2 manjši jajci ter prelijemo čez kanelone. Kanelone obložimo s koščki masla in pečemo malenkost več kot ½ ure. Na krožniku okrasimo s svežimi listi bazilike.

Motovilec s popečenim mladim sirom in sušenimi paradižniki

Potrebujemo motovilec, sol, oljčno olje, mediteranske začimbe, mladi sir in sušene paradižnike Natureta. Na ponvici popečemo sir in ga začinimo z mediteranskimi začimbami. V skledi skupaj zmešamo sušen paradižnik, mladi sir narezan na koščke in pripravljen motovilec (sol, olivno olje). Po želji pokapamo z limoninim sokom.

Pečen ananas z jogurtom

V kozico damo košček masla, počakamo, da se nekoliko segreje in na maslo postavimo rezine ananasa. Posujemo jih z rjavim sladkorjem, malo prepečemo, obrnemo in posladkamo in prepečemo še na drugi strani. Pečemo vsega skupaj toliko časa, da sladkor karamelizira (torej 10 s na vsaki strani). Postrežemo na krožnike, prelijemo z jogurtom in nato z medom (ne pretiravamo).