Žrebiček s stročjim fižolom v omaki

Bela fižolova omaka

Odpremo pločevinko Naturetinega belega fižola, ga stresemo v cedilo, oplaknemo pod hladno vodo in odcedimo. Česen olupimo in drobno nasekljamo. V kozici segrejemo 1/4 skodelice olja. Dodamo česen, žajbelj in rožmarin. Začimbe približno 1 minuto mešamo in pražimo na srednji temperaturi. Pazimo, da česen ne bo porjavel, ker takšen zagreni. Kozico odstavimo. V kozico stresemo fižol, dodamo vodo, posolimo in popramo ter premešamo. Zmes stresemo v multipraktik in zmeljemo v gladek pire. Pripravljeno omako nadevamo v servirno skledico, pokapamo z 2 žlicama olivnega olja in postrežemo s kruhom.

Žrebiček s stročjim fižolom v omaki

V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo Naturetin stročji fižol in mešamo, da se vsi koščki prevlečejo z oljem. Solimo in popramo, dodamo žličko kurkume, prilijemo 1 skodelico vode in pokrito kuhamo toliko časa, da se fižol zmehča. Na koncu dodamo 1 dl sladke smetane, premešamo in pokrito dušimo še 5 minut. Ko se stročji fižol kuha, olupimo in narežemo krompir in korenje. Oboje stresemo v posodo, prilijemo vodo, zavremo, solimo in kuhamo toliko časa, da se krompir in korenje skuhata. Nato vodo odlijemo, pretlačimo in dodamo 1 dl sladke smetane. Zrezke malo potolčemo in popramo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, nanjo položimo zrezke in jih na hitro popečemo. Nato jih obrnemo, popečemo še po drugi strani, solimo in zalijemo z vinom. Pokrito dušimo še 10 minut, da se meso dobro zmehča.

Pisana solata s šampinjoni

Za solato potrebujemo zeleno solato katerekoli vrste in radič, vložene šampinjone Natureta, parmezan, mini korenček Natureta, balzamični kis, bučna semena in por. Vse skupaj zmešamo, solimo in popramo.

Domači sadni sladoled

S paličnim mešalnikom zmešamo Naturetine zamrznjene maline, sladko smetano in sladkor. Po želji dodamo koščke čokolade, takoj pojemo.:)