Česnova kremna juha, losos z rižoto in palačinke z višnjevim džemom

ČESNOVA KREMNA JUHA

1 strok narezanega česna Grunt Natureta, 1 narezano čebulo Grunt Natureta in 400 g olupljenega in na koščke narezanega krompirja prepražimo na olju. Ko sestavine začnejo dobivati malo barve, jih začinimo in zalijemo z zelenjavno osnovo. Počasi dušimo, da se krompir skuha. Za tem vse zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo kremno juho.

Rižota z lososom

50 g koromača in 50 g čebule Grunt Natureta na drobno nasekljamo in popražimo na maslu. Dodamo 200 g riža in pustimo, da postekleni ter ga zalijemo z 2 dl belega vina. Dušimo toliko časa, da vino izpari. Za tem riž zalivamo z jušno osnovo in obenem večkrat premešamo. Gotovemu rižu dodamo žličko masla, sesekljan peteršilj in pokrijemo za 2 minuti.

200 g nasoljenega lososa 90 % časa pečemo na strani s kožo, preostanek časa pa na strani brez kože, da se riba ne izsuši.

Palačinke z višnjevim džemom in čokolado

Z mešalnikom zmešamo 0,5 l mleka, 2 jajci, 250 g moke in ščepec soli ter pustimo maso, da počiva v hladilniku približno pol ure.

Palačinke spečemo in jih premažemo z višnjevim džemom Natureta. Zložimo jih po želji in čez njih naribamo čokolado.