Solata s pokrovačami in gamberi, zarebrnice s sladkim krompirjem, panakota z gozdnimi sadeži

Morska solata s kraljevimi gamberi in in jakobovo pokrovačo

Mešanico solate GRUNT Natureta serviramo v posodi skupaj s prelivom iz limoninega soka, olivnega olja in 1 žlico gorčice Natureta (po okusu).

2 kosa očiščenih jakobovih pokrovač in 8 kosov gamberov popečemo na maslu ter flambiramo s konjakom.

Na solato položimo eno pokrovačo in 4 kraljeve gambere, ter okrasimo z vloženimi kaprami in koruzo.

Svinjska zarebrnica s pirejem sladkega krompirja in omako iz belušev

2 kosa zarebrnic začinimo s soljo in poprom, zlato zapečemo popečemo na vsaki strani in damo v namaščen pelkač. Pokrijemo s folijo in pečemo na 70ºC približno 1 uro. Očiščen in na kose narezan sladki krompir narežemo na kose in ga skuhamo v slani vodi, da se zmehča. Krompir ocedimo in vodo zadržimo. Ocejenemu dodamo maslo in iz njega naredimo pire. Če je pregost, mu lahko dodajamo ocejeno vodo, dokler ne dosežemo željene gostote.

Nasekljanim in na maslu popraženim belušom Natureta dodamo sesekljan koriander, zalijemo z malo vode od kuhanega krompirja in zmiksamo.

Jed serviramo tako da na pire položimo meso in čez polovico mesa polijemo omako in okrasimo z divjim špargljem in listi svežega koriandra.

Vanilijeva panakota s prelivom iz gozdnih sadežev

2 namočena lista želatine ožamemo, da odstranimo čim več vode. 250 ml smetane za stepanje segrejemo z 1 žlico slakorja in vsebino vanilijevega stroka ter ji dodamo namočeno želatino, da se stopi. Posebej stepemo 250 ml sladke smetane in jo zmešamo z drugo ohlajeno smetano v kateri smo stopili želatino.

Modelčke s čopičem in oljem premažemo in posujemo s sladkorjem  ter napolnimo s smetano. Postavimo v hladilnik za 2uri.

Zamrznjene gozdne sadeže Natureta segrejemo, dodamo 1 žlico sladkorja in vodko ter flambiramo, da ves alkohol izpari.

Panakoto vzamemo ven iz modelčkov in prelijemo s pripravljenim prelivom.