Čufti v paradižnikovi omaki in breskve v vanilijivi kremi

Zeljna juha Natureta

Pripravimo po navodilih proizvajalca Natureta.

Čufti v paradižnikovi omaki

Za glavno jed uporabimo izdelek Čufti v paradižnikovi omaki. Kot prilogo pripravimo pire krompir.

Motovilec s popečenim mladim sirom in sušenimi paradižniki

Potrebujemo motovilec, sol, oljčno olje, mediteranske začimbe, mladi sir in sušene paradižnike Natueta. Na ponvici popečemo sir in ga začinimo z mediteranskimi začimbami. V skledi skupaj zmešamo sušen paradižnik, mladi sir narezan na koščke in pripravljen motovilec (sol, olivno olje). Po želji pokapamo z limoninim sokom.

Breskve v vanilijevi kremi

Za sladico potrebujemo visok kozarec. Skuhamo vanilijev puding po navodilih (bolj na gosto). V ohlajen puding dodamo stepeno smetano in skupaj premešamo. Bebi kekse (kot za tiramisu) namočimo v delno toplo mleko in začnemo z nalaganjem plasti. Prva plast so bebi piškotki, nato polovice breskev iz kompota Natureta, nato pride na vrsto še krema. Plasti zlagamo do porabe zaloge. Zadnja plast naj bo krema, ki jo prelijemo s karamelovim prelivom (preliv »Sladki greh« ali kaj podobnega) in okrasimo s praženimi karameliziranimi lešniki. Kozarec postavimo za nekaj časa v hladilnik. V izogib zmehčanju lešnike lahko dodamo tik pred serviranjem.