File purana v olivni omaki, sladko-kisle palačinke

Paradižnikova juha

Približno 100g riža skuhamo, čebulo olupimo in jo sesekljamo. Olje segrejemo in počasi pražimo čebulo, da se razpusti, a ne porumeni. Na čebulo stresemo paradižnikove pelate in vse skupaj dušimo 10 minut. Prilijemo nekaj decilitrov vode, po okusu začinimo s poprom in soljo, nato pa juho zavremo ter kuhamo na zmernem ognju še 10 minut. Pred koncem kuhanja dodamo še začimbo baziliko. V juho dodamo že kuhan riž in jo okrasimo z listom sveže bazilike.

File purana s kruhovimi cmoki v olivni omaki

File purana mariniramo v olju, belem vinu in začimbah vsaj pol ure, nato pa popečemo. Med tem časom segrejemo Naturetino olivno omako. Na krožnik položimo file purana, kruhov cmok (lahko že kupljen), ki ga delno prelijemo z omako. Za dekoracijo uporabimo vejico svežega drobnjaka in črne olive.

Mlada špinača z jajci in Naturetinim rjavim fižolom

Sladko-kisle palačinke

Palačinke spečemo po preizkušenem receptu. V posodici zmešamo kislo smetano in Naturetin jagodni džem v enakem razmerju ter dodamo malo cimeta. S to zmesjo napolnimo palačinke.