Fižolova pita, Jogurtova strnjenka

Sir na žaru z bučnim oljem in sušenimi paradižniki

Popečemo sir na žaru, serviramo na krožniku z bučnim oljem, bučnimi semeni ter sušenimi paradižniki. Sir lahko po želji pokapamo z medom ali okrasimo z vejico drobnjaka.

ižolova pita

Na segretem olivnem olju pražimo gorčična semena, dokler ne začnejo pokati. Primešamo mleto kumino, sesekljano zeleno in rdečo papriko ter na kocke narezan paradižnik. Začinimo z mleto papriko in origanom ter kuhamo dokler se paprike in paradižnik ne zmehčajo. Dodamo beli fižol iz pločevinke Natureta in pasirani paradižnik Natureta. Nazadnje začinimo s ščepcem cimeta, poprom in soljo ter kuhamo še 10 minut. Damo na stran.
V kozici zmešamo polento, sol in mrzlo vodo. Pristavimo na ogenj, prilijemo krop in mešamo, dokler ne dobimo gladkega testa.
Posodo za peko namažemo z oljem in s polovico testa obložimo dno. Nanj naložimo fižolovo mešanico in jo prekrijemo s preostalo polovico testa. Posodo pokrijemo s folijo. Pito pečemo 30 minut v pečici pri temperaturi 180°C.

Motovilec s popečenim mladim sirom in sušenimi paradižniki

Potrebujemo motovilec, sol, oljčno olje, mediteranske začimbe, mladi sir in sušene paradižnike Natureta. Na ponvici popečemo sir in ga začinimo z mediteranskimi začimbami. V skledi skupaj zmešamo sušen paradižnik, mladi sir narezan na koščke in pripravljen motovilec (sol, olivno olje). Po želji pokapamo z limoninim sokom.

Jogurtova strnjenka

Sladko smetano trdo stepemo s 100 g sladkorja. Želatino namočimo v hladni vodi. Stisnemo limono in sok zlijemo v kozico. Namočeno in odcejeno želatino razstopimo v limoninem soku na blagem ognju. Razstopljeno želatino vmešamo v jogurt in postavimo na hladno. Ko začne želirati vmešamo še stepeno sladko smetano, prelijemo v kozarce in postavimo v hladilnik.

Preliv pripravimo tako, da zavremo 2 dcl vode, 1 dcl terana in 50 g sladkorja. Pripravimo podmet iz škroba in med vrenjem vmešavamo v preliv do primerne gostote (tako nekako kot je gost puding). Odstavimo z ognja in dodamo še vrečko zmrznjenih malin Natureta. Nekaj malin prihranimo za okras. Premešamo in prelijemo čez strjenko. Okrasimo z lističi mete in malinami.