Gratinirane testenine v objemu oliv in feta sira, palačinke

Tapenada namaz

Za pripravo finega mediteranskega namaza potrebujemo nekaj kaper Natureta, 5 – 7 slaninih inčunov, cca. 100 – 200g črnih oliv Natureta, česen, ter domače kakovostno olivno olje. S paličnikm mešalnikom ali v terilnici pripravimo homogeno zmes – pašteto. Postopoma dodajamo olje ter ga na koncu polijemo čez namaz. Tapenado lahko okrasimo z olivami ali s peteršlijem. Poleg postrežemo popečene rustične kruhke.

Gratinirane testenine v objemu oliv in feta sira

Skupaj zmešamo paradižnikove pelate Natureta, svežo baziliko, sol, poper in razkoščičene olive Natureta. S soljenjem moramo biti previdni, ker je že sir slan. Nato dodamo slani beli sir feta znamke Fitaki. Med tem časom skuhamo testenine al’ dente (polžki ali peresniki, svedri – po želji). Pekač premažemo z bešamelom ter stresemo odcejene testenine ter dodamo paradižnikovo omako in vse skupaj dobro premešamo. Po vrhu prelijemo bešamel, ki smo ga začinili z muškatnim oreščkom ter blago solili. Sestavine potresemo s parmezanom ali starano gaudo in pečemo dokler se bešamel ne obarva zlato rumeno.

Vloženi beluši Natureta

Palačinke z vročimi višnjami in vanilijevim sladoledom

Testo za palačinke pripravimo po klasičnem receptu. Karameliziramo sladkor, dodamo zamrznjene višnje, vanilijev sladkor in vanilijevo esenco ter Cherry brandy ter pokuhamo dokler alkohol ne izpari. S toplim nadevom napolnimo palačinke, poleg pa postrežemo dve kepici vanilijevega sladoleda. Palačinke lahko okrasimo s stepeno smetano.