Lignji z okusom po Mehiki, Jagodna granita

Pesin humus

Naturetino rdečo peso splaknemo po vodo. Olupimo, operemo in drobno sesekljamo česen. Limoni dobro operemo pod toplo vodo in ju temeljito obrišemo. Naribamo lupinico obeh limon. Limoni nato prerežemo in iz vseh polovic iztisnemo sok. Rdečo peso dodamo v multipraktik skupaj z vsemi ostalimi sestavinami, razen soljo in poprom. Gladko zmiksamo. Zmes pretresemo v večjo skledo in po okusu posolimo in popopramo. Pripravljen pesin humus preložimo v lepo servirno skledico in postrežemo skupaj s krekerji.

Lignji z okusom po Mehiki

Sesekljano čebulo pražimo na olivnem olju, da postekleni. Dodamo sesekljan česen, nastrgan ingver, mleto papriko in mleta koriandrova semena. Ob stalnem mešanju pražimo nekaj minut, nato dodamo na kolobarje narezane lignje in kuhamo še 10 minut. Nazadnje dodamo koščke paradižnika Pelati Natureta iz konzerve in rdeči fižol Natureta, katerega polovico smo spasirali s paličnim mešalnikom. Začinimo s cimetom in solimo. Zraven ponudimo kuhan basmati riž Natureta.

Motovilec s popečenim mladim sirom in sušenimi paradižniki

Potrebujemo motovilec, sol, oljčno olje, mediteranske začimbe, mladi sir in sušene paradižnike NatuReta. Na ponvici popečemo sir in ga začinimo z mediteranskimi začimbami. V skledi skupaj zmešamo sušen paradižnik, mladi sir narezan na koščke in pripravljen motovilec (sol, olivno olje). Po želji pokapamo z limoninim sokom.

Jagodna granita

Limono prerežemo na pol in iz obeh polovic iztisnemo sok.
Na kuhalnik pristavimo lonec s 160 g sladkorjem in vodo. V lonec dodamo Naturetine jagode in vse skupaj med občasnim mešanjem na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se sladkor povsem raztopi. Lonec odstavimo in jagode s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire.Jagodni pire precedimo skozi gosto cedilo. Precejenemu jagodnemu pireju primešamo limonin sok in 10 žlic belega vina. Počakamo, da se jagodni pire povsem ohladi. Ohlajen jagodni pire prelijemo v 20 x 30 cm veliko in vsaj 5 cm visoko posodo, ki jo lahko postavimo v zamrzovalnik. Posodo z jagodnim pirejem postavimo v zamrzovalnik za približno 3 ure. Vsake pol ure premešamo vsebino z vilicami in z robov posode odluščimo ledene kristale. Postopek ponavljamo, dokler ne dosežemo čvrste konsistence. Kozarce (skodelice), v katerih bomo servirali jagodno granito, pred serviranjem nekoliko ohladimo v hladilniku. Nato z žlico iz posode počasi nastrgamo zmrznjeno granito in jo naložimo v ohlajene kozarce. Pripravljeno sladico postrežemo skupaj s stepeno smetano ali domačim sladoledom.