Losos z brokolijem in krompirjem iz pečice, Malinove tortice s čokoladnim prelivom

Gobova juha Natureta

Za predjed postrežemo Naturetino gobovo juho.

Losos z brokolijem in krompirjem iz pečice

Krompir olupimo in narežemo na četrtine. Lososa narežemo na večje kose. Krompir kuhamo v slani vodi 15 min, da se skuha skoraj do konca. Dodamo še brokoli in kuhamo 5 minut. Gorčico zmešamo s kislo smetano, začinimo s soljo in poprom. Vse sestavine razporedimo po pekaču in prelijemo s smetanovo-gorčično omako. Jed posujemo s sirom. Pečemo približno 10 min, oziroma tako dolgo, da omaka za brbrota, krompir se zlato rjavo zapeče, losos pa je nežno pečen.

Svež paradižnik, zelene in črne olive, mladi sir, polivka

Malinove tortice s čokoladnim prelivom

20 dag moke, 5 dag sladkorja v prahu, 15 dag masla, 3 žlice mletih mandljev, jajce, ščepec soli in nastrgano lupinico bio limone zgnetemo z rokami v gladko testo.. Zavijemo ga v folijo in damo za eno uro v hladilnik. Testo razvaljamo na pomokani površini na pol centimetra debelo in izrežemo okrogle rezine, ki jih postavimo in pritisnemo v modelčke in dno večkrat prebodemo z vilico. Pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinj 10-12 minut. Šele ko se tortice malo ohladijo jih zvrnemo iz modelčkov. Čokolado raztopimo v vodni kopeli, nato pa vanjo izmenično vmešamo 2 žlici kisle smetane in masla. Ohlajene podloge obložimo z malinami in prelijemo s čokoladno kremo. Počakamo 20 minut da se krema lepo strdi, okrasimo dodatno še z smetano.