Mariniran tunin zrezek, sladica

Začinjene kroglice s sirom in olivami s papriko

Maslo (cca. debelejša rezina), žlico čili paprike, moko (cca. 100g) in naribani sir zmešamo tako, da nastane nekoliko grobo testo ter ga dobro pregnetemo. V primeru drobljenja testa lahko dodamo malo vode. Vzamemo košček testa, ki naj bo malo večji od olive in ga sploščimo na delovni površini. V sredino testa položimo olivo polnjene s papriko , testo navijemo okoli olive, kot bi delali cmoke. Olive v testu pečemo toliko časa, da postanejo zlatorjave barve.

Mariniran tunin zrezek v Chardonnayu, olivah in kaprah

Tunine fileje mariniramo za nekaj ur v belem vinu (Chardonnay ali Malvazija), da jih zmehčamo. Marinado pripravimo tako, da dodamo belo vino, zrnje popra, kapre , razkoščičene črne olive , rožmarin, narezan svež česen in timijan. V zmes potopimo tuno, ki jo med mariniranjem občasno obrnemo. Tuno lahko predhodno namažemo z olivnim oljem. Pred peko tuninih zrezkov pripravimo omako iz obstoječe marinade. Marinadi dodamo še nekaj vode, prepraženo čebulo, sol in poper ter vse skupaj pokuhamo do zgostitve. Pekač namastimo z oljem, vanj položimo zrezke in jih zalijemo z zgoščeno omako. 20 minut pečemo v ogreti pečici. K tuninim zrezkom lahko postrežemo basmati riž .

Olive na nabodalu s češnjevim paradižnikom in mini mozzarelami

Uporabimo nabodala za ražnjiče. Začnemo z razkoščičenimi olivami , nadaljujemo s češnjevim paradižnikom, nato dodamo še mini mozzarele in tako nadaljujemo do konca nabodala. Vmes naključno razporedimo dva sveža, oprana lista bazilike.

Pečeni mlečni riž z limonino lupinico

Bio limono dobro operemo in naribamo lupinico. Pekač namažemo z maslom ter nato segrejemo pečico. Sladkor, rozine (predhodno namočene v rumu), riž in mleko zmešamo ter pretresemo v pekač. Enakomerno potresemo z limonino lupino, pečemo cca. 2 uri in pol. Pripravljen mlečni riž razdelimo v skodelice in okrasimo z mletimi ali zdrobljenimi lešniki.