Morski golaž, Zavitek s skuto in borovnicami

Grajska solata Natureta

Grajsko mešanico Natureta skuhamo tako, da je še čvrsta, ne razkuhana. Na lističe narezane mandlje, pinjole ali sibirske oreščke na suho popražimo v ognjevarni ponvi. Vodo odcedimo in solimo. Za preliv zmešamo jogurt, oljčno olje, limonin sok, parmezan in sol. Jogurt po želji nadomestimo s kislo smetano ali majonezo. Prelijemo po zelenjavi in premešamo. Preverimo, če so okusi skladni in po potrebi dosolimo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem. Da bo solata res grajska, potresemo še s praženimi mandeljni ali drugimi oreščki.

Morski golaž

Lignje je potrebno očistiti in izrezati na obročke. Čebulo narežemo na drobno in prepražimo na olivnem olju, solimo. Dodamo narezane lignje, česen in poper v zrnu in kuhamo dokler tekočina ne izpari. Dodamo Naturetine paradižnikove pelate, premešamo in zalijemo z vinom in okoli 4 dl vode (kasneje vodo dodajamo po potrebi). Pustimo da se kuha toliko, da se lignje zmehčajo, omako zgostimo z drobtinami. Jed postrežemo s polento Natureta.

Zelena solata z artičokami

Zavitek s skuto in borovnicami

Skuto zmešamo z dvemi jajci in z sladkorjem. Vsak list listnatega testa namažemo skuto in posujemo z borovnicami. Zvijemo, premažemo z mešanico masla in jajca, prebodemo par krat z vilicami ter pečemo 20-25 minut pri temperaturi 180 stopinj.