Paprikaš z lečo, Hitro pecivo z gozdnimi sadeži

Ciabatta z olivami

Moko zmešamo s kvasom in soljo ter ob ročnem mešanju dodajamo toliko vode, da nastane “pacasto” testo. Damo da v posodo, pokrijemo s pokrovom in pustimo vzhajati 12 do 18 ur (najenostavneje čez noč). Nato ga na pomokani površini, še enkrat hitro zgnetemo in dodamo strt česen in zelene olive Natureta. Razdelimo ga na štiri dele. Pekač s pokrovom namastimo in potresemo z moko. Vanj položimo štiri ciabatte, pokrijemo s pokrovom in pečemo 15 minut pri 250°C, nato snamemo pokrov in pečemo pri 200°C še 30 minut.

Paprikaš z lečo

Čebulo olupimo in narežemo. Paprike očistimo, operemo in narežemo na koščke. Zamrznjeno korenje v kockah Natureta stresemo v kozico, prilijemo toliko vode, da je korenje prekrito, zavremo in kuhamo 10 minut na zmernem ognju. Kuhano korenje z vodo vred pretlačimo s pomočjo paličnega mešalnika. V velikem loncu segrejemo olivno olje in v njem podušimo čebulo, da ostekleni.  Dodamo narezane paprike in dušimo 10 minut. Dodamo rdečo lečo, žlico moke, malo podušimo in zalijemo s korenjevo kašo. Primešamo paradižnik v koščkih Natureta in pustimo, da se pokrito kuha še 10 minut. Začinimo z mleto papriko in česnom v prahu ter solimo. Zraven ponudimo kuhan basmati riž Natureta.

Motovilec s popečenim mladim sirom in sušenimi paradižniki

Potrebujemo motovilec, sol, oljčno olje, mediteranske začimbe, mladi sir in sušene paradižnike NatuReta. Na ponvici popečemo sir in ga začinimo z mediteranskimi začimbami. V skledi skupaj zmešamo sušen paradižnik, mladi sir narezan na koščke in pripravljen motovilec (sol, olivno olje). Po želji pokapamo z limoninim sokom.

Hitro pecivo z gozdnimi sadeži

Segrejemo pečico na 170 stopinj. Namastimo pekač za pite in po dnu pekača posujemo gozdne sadeže. 50 g mandljevih lističev, 2 žlici moke, 100 g sladkorja, 2 jajci, 2 rumenjaka in 250 ml sladke smetane zmešamo in s pripravljeno maso polijemo sadje. Pečemo 20-25 minut.