Paprikaš z lečo, Tiramisu z jagodnim džemom

Jajčni namaz

Jajca trdo kuhamo in olupimo. Pretlačimo jih z vilicami. Naturetine kumarice sesekljamo. Jajca zmešamo s kislimi kumaricami, dodamo majonezo in Naturetino gorčico. Vse skupaj namažemo na toast ali duge popečene kruhke.

Paprikaš z lečo

Čebulo olupimo in narežemo. Paprike očistimo, operemo in narežemo na koščke. Zamrznjeno korenje v kockah Natureta stresemo v kozico, prilijemo toliko vode, da je korenje prekrito, zavremo in kuhamo 10 minut na zmernem ognju. Kuhano korenje z vodo vred pretlačimo s pomočjo paličnega mešalnika.

V velikem loncu segrejemo olivno olje in v njem podušimo čebulo, da ostekleni.
Dodamo narezane paprike in dušimo 10 minut. Dodamo rdečo lečo, žlico moke, malo podušimo in zalijemo s korenjevo kašo. Primešamo paradižnik v koščkih Natureta in pustimo, da se pokrito kuha še 10 minut. Začinimo z mleto papriko in česnom v prahu ter solimo. Zraven ponudimo kuhan basmati riž Natureta.

Solata: Preko noči namočimo čičeriko, naslednji dan jo skuhamo. Po kuhanju in po želji jo lahko na hitro popečemo v ponvici. Domače olivno olje zmešamo s kisom, soljo in poprom. Pripravimo črne olive, paradižnik, sir, rukolo ter nasekljan peteršilj. Čičeriko, preliv in ostale sestavine zmešamo skupaj in postrežemo.

Tiramisu z jagodnim džemom

Jajca z 1 žlico sladkorja s pomočjo električnega mešalnika stepemo v penasto maso, dodamo 500g mascarpone sira in zmešamo. 4 liste želatine namočimo v hladni vodi. 5 žlic jagodnega džema naložimo v ponev, jo segrejemo in dodamo ožeto želatino. Mešamo tako dolgo, da se raztopi in v to maso vmešamo eno tretjino maskarponejeve mase. Še enkrat dobro premešamo in dobljeno jagodno maso stresemo v preostanek maskarponejeve mase. Tako dobimo kremo. Vodo in limonin sok zmešamo ter v limonado na hitro pomočimo vsak baby piškot posebej. Pazimo, da obrnemo res na hitro, da se ne napije preveč tekočine in nam ne razpade med prsti. Piškote polagamo enega do drugega na pladenj. Prelijemo s polovico kreme in prekrijemo z novo vrsto omočenih piškotov. Te prekrijemo s preostalo kremo, jo enakomerno razporedimo in postavimo v hladilnik vsaj za nekaj ur, še bolje čez noč. Tiramisu po želji prelijemo s prelivom iz vode, razmešane z jagodno marmelado v razmerju 1:1. Razmešamo s paličnim mešalnikom ali še bolje z žlico spasiramo čez cedilo ter uporabimo le odcejeno tekočino.