Popečena polenta z rakci, Biskvit z marelicami in pudingom

Hladne testenine s piščancem, medom in gorčico

Piščanca po želji skuhamo ali popečemo ter narežemo na koščke. Mlado čebulo očistimo in drobno narežemo. Baziliko operemo in grobo natrgamo. Paradižnike na koščke in solimo. Testenine skuhamo (najbolje mašnice), odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. V veliki skledi zmešamo 3 žlice majoneze, zvrhano žlico gorčice in žličko medu, mešanico razredčimo z malo vode. Dodamo testenine, piščanca, čebulo, baziliko in paradižnik. Vse skupaj začinimo s soljo in nežno premešamo.

Popečena polenta z rakci

Pripravimo začimbno mešanico iz  olivnega olja, limoninega soka, peteršilja, bazilike, česna, ingverja, rožmarina, soli in popra. Polento popečemo na  olivnem olju. Pripravimo solatne liste (solata z večjimi listi), nato jih prelijemo z začimbno mešanico. Na liste položimo polento in popečene rakce. Pripravljeno jed potresemo z lističi parmezana. Postrežemo lahko spolnjenimi olivami z mandlji ter dekoriramo z rezinami limete.

Skleda motovilca s fižolom

Biskvit z marelicami in pudingom

Zmešamo dva rumenjaka in 150g sladkorja, dodamo pecilni prašek, vanilijev sladkor, 200G moke in 1dcl mleka, na koncu pa še sneg dveh beljakov. Testo vlijemo v namaščen pekač. Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah. Ko je pecivo pečeno in ohlajeno, skuhamo vanilijev puding kot piše na ovitku in pecivo prelijemo z njim. Ko se puding malo ohladi, v njega potopimo marelice. Vse skupaj damo v hladilnik. Po želji namažemo še s sladko smetano.