Popečena polenta z rakci, Prikupne mini tortice z marelicami

Mediteranska riževa solata s tuno

Skuhan riž Parboiled pretresemo v posodo.Nato v ohlajen riž dodamo; na kolobarje narezane olive, kumarice, koruzo, šampinjone, tuno v lastnem soku, mešanico mediteranskih začimb (bazilika, peteršilj, timjan), sol, poper in limonin sok. Po želji lahko dodamo tudi kislo smetano.

Popečena polenta z rakci

Pripravimo začimbno mešanico iz olivnega olja, limoninega soka, peteršilja, bazilike, česna, ingverja, rožmarina, soli in popra. Polento popečemo na olivnem olju. Pripravimo solatne liste (solata z večjimi listi), nato jih prelijemo z začimbno mešanico. Na liste položimo polento in popečene rakce. Pripravljeno jed potresemo z lističi parmezana. Postrežemo lahko s polnjenimi olivami z mandlji ter dekoriramo z rezinami limete.

Zelena solata s koruzo

Prikupne mini tortice z marelicami

Rumenjaka v posebni skledici razžvrkljamo z vilicami. Listnato testo na pomokani delovni površini razvaljamo približno en centimeter na debelo in iz njega s kozarcem (okroglim modelom za piškote) izrežemo kroge s premerom 6 cm. Polovici krogov z manjšim kozarcem (premer 4 cm) na sredini izrežemo krogce. Tako dobimo obroče, velike kroge in manjše krogce. Velike kroge premažemo z razžvrkljanim rumenjakom (pomagamo si s čopičem), jih večkrat prebodemo z vilicami in na vsakega posebej z rumenjakom nalepimo po en testeni obroč. Manjši krogci, ki smo jih izrezali iz večjih, bodo pokrovčki. Tudi njih premažemo z rumenjakom. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pripravimo si daljši kos aluminijaste folije, ki ga večkrat preganemo in iz njega naredimo obroče s premerom 5 cm. Obroče položimo v paštetke. Paštetke in pokrovčke zložimo na navlažen pločevinast pekač, ki ga potisnemo v ogreto pečico. Paštetke pečemo približno 10-15 minut. Med pečenjem paštetk, kompot marelica odcedimo n narežemo na rezine. V skledi z električnim mešalnikom stepemo sladko smetano. Ko so paštetke pečene, pekač vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladijo. Ohlajene pastetke nadevamo s sladko smetano in okrasimo z marelicami. Po želji jih lahko pokrijemo s pokrovčki, nato pa jih razporedimo na servirni pladenj in ponudimo.