Rezanci s pikantno omako iz sušenih paradižnikov, Malinov sorbet

Paradižnikova juha

Približno 100g riža skuhamo, čebulo olupimo in jo sesekljamo. Olje segrejemo in počasi pražimo čebulo, da se razpusti, a ne porumeni. Na čebulo stresemo paradižnikove pelate in vse skupaj dušimo 10 minut. Prilijemo nekaj decilitrov vode, po okusu začinimo s poprom in soljo, nato pa juho zavremo ter kuhamo na zmernem ognju še 10 minut. Pred koncem kuhanja dodamo še začimbo baziliko. V juho dodamo že kuhan riž in jo okrasimo z listom sveže bazilike.

Rezanci s pikantno omako iz sušenih paradižnikov

Odcejene Naturetine sušene paradižnike grobo sesekljamo. Šalotko, česen in Naturetine črne olive drobno sesekljamo. Sardelne filete na hitro operemo pod tekočo hladno vodo, odcedimo in grobo sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in prepražimo sesekljano šalotko in česen. Dodamo paradižnike, olive in filete, vse sestavine prepražimo in segrejemo. Testenine skuhamo, odcedimo in dodamo v ponev k ostalim sestavinam, dodamo 0,5 dcl vode v kateri smo kuhali testenine ter pustimo da vse skupaj pokuha. Dodamo nasekljan peteršilj in dobro premešamo.

Sestavljena solata

Zelena solata s popečenimi zamrznjenimi šampinjoni, popečenimi jajčevci, čičeriko, limoninim sokom, parmezanom in olivnim oljem. Zeleno solato zmešamo s čičeriko, oljem in sokom od limone ter jajčevci. Na vrh dodamo gobe in parmezan. Okrasimo s češnjevim paradižnikom ter rezino limone.

Malinov sorbet

Naturetine maline odtajajte, jih posujte s sladkorjem in nato pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte jim limonin sok in penino, dobro premešajte in prestavite v plastično posodico s pokrovom, ki jo nato za 1 uro postavite v zamrzovalnik. Sorbet nato premešajte in ga postavite nazaj v zamrzovalnik. Po eni uri ga spet premešajte in postopek še enkrat ponovite. Nato pustite, da sorbet popolnoma zamrzne. Vmes pripravite željeni biskvit in naredite različne oblike. Sorbet za 5–8 minut vzemite iz zamrzovalnika in ga nato z žlico ali posebnim pripomočkom za sladoledne kepice postrezite z biskvitnimi dekoracijami.