Sladko –kisel piščanček, Mangov sok z ananasom

Caprese s tremi vrstami paradižnikov

Paradižnike narežemo na kolobarje, okrasne paradižnike na 4 dele, Naturetine sušene pa na trakce. Mozzarello narežemo na kolobarje.
Na sredino krožnika postavimo posteljico iz rukole, nanjo pa dekorativno zložimo vse tri vrste paradižnika in mozzarello ter solimo in popramo. Polijemo z oljčnim oljem in zmešamo svežo baziliko, na vrh pa zložimo še olive

Sladko –kisel piščanček

Dele piščanca (najbolje je, če so perutničke) temeljito operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Česen olupimo in na drobno nasekljamo. Temeljito operemo tudi čili, ga razpolovimo in z noževo konico odstranimo pecelj in semena, nato pa ga na drobno nasekljamo. Pripravimo si bolj plitko nekovinsko skledo, v kateri zmešamo česen, čili, Naturetin kečap, jabolčni kis, med, olje in limonin sok. Mešamo toliko časa, da dobimo enotno tekočo marinado. Marinado po okusu začinimo s soljo in poprom. Piščanca potopimo v pripravljeno marinado in jih večkrat obrnemo, da se marinada dobro oprime. Skledo pokrijemo in piščanca pustimo v marinadi eno uro. Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Pripravimo si večji pekač in ga obložimo s papirjem za peko. Po pekaču razporedimo dele piščanca in jih prelijemo s preostankom marinade. Pekač za 15 minut potisnemo v ogreto pečico. Nato meso obrnemo in jih pečemo na drugi strani še dodatnih 15 minut. Ko je meso pečeno, jih serviramo na krožnike in skupaj s prilogo ponudimo gostom.

Mlada špinača z artičokami in parmezanom

Mangov sok z ananasom

Olupite mango in mu odstranite koščico. Sadno meso postavite v zmrzovalnik in ga pustite stati 2 uri ali čez noč. Zmrznjen mango dajte v mešalnik, prilijte ananasov sok iz pločevinke in koščke ananasa ter sok limete. Mešajte, dokler ne dobite gostega napitka. Sok lahko okrasite z lupinami limete. Sicer pa lahko ta sok pripravimo tudi tako, da enostavno v mešalniku zmešamo mango, nekaj kosov ananasa in limeto ter dodamo nekaj kock ledu. Napitek bo ravno tako dober, le nekoliko bolj gost.