Svinjska ribica z zelenjavo v testu in polnjeni šampinjoni, čokoladni mafini

Testenine v smetanovi omaki s popečeno panceto

Peresnike skuhamo ter jih nato prelijemo z malo olivnega olja. Narežemo šunko, sir in kumarice na majhne kocke. Dodamo koruzo, popečeno panceto, kislo smetano in malenkost tekočega jogurta, solimo in popramo. Po želji lahko dodamo sveži por narezan na kolobarje. Postrežemo ohlajeno.

Svinjska ribica z zelenjavo v testu in polnjeni šampinjoni

Po znanem postopku pripravimo testo za pizzo iz približno ½ kg moke. Med vzhajanjem testa popečemo 2 – 3 kose mesa (meso smo predhodno potolkli in začinili). Testo razvaljamo, premažemo s pelati, začinimo, posujemo naribani sir in položimo rezine pršuta. Na testo položimo popečene kose mesa in po vrhu še rukolo ter pečeno papriko, nato testo prepognemo. Pečeno testo narežemo podobno kot rolado, vendar le na nekoliko debelejše rezine.Za prilogo pripravimo polnjene šampinjone na naslednji način: klobuke očistimo, operemo in izdolbemo. Sredico zmiksamo s česnom, peteršiljem, začinimo s soljo, poprom in suhimi jurčki ter dodamo olivno olje. Z mešanico napolnimo šampinjone in po vrhu posujemo naribani sir. Za bolj inteziven okus lahko dodamo sir s plemenito plesnijo vrste gorgonzola.Ombolo v testu in polnjene šampinjone postrežemo z gobovo omako.

Radič s koruzo

Čokoladni mafini z borovnicami in sirupom

Moko zmešamo skupaj s pecilnim praškom, v drugi skledi stepemo jajce, dodamo vanilijev in navadni sladkor, olje, maslo, tekoči jogurt in sirup z okusom borovnice. Dodamo še čokolado v prahu, čokolado v koščkih in borovnice, vse skupaj zmešamo. Napolnimo modelčke za mafine, posujemo z mandljevimi lističi in pečemo približno 20-25 minut.