Telečji medaljoni s paradižnikovo omako, Jogurtovo pecivo z breskvami

Pršut z brusnicami

Toast kruhu odstranimo skorjo in ga razrežemo na 4 kose, nanj zvijemo pol rezine pršuta oz po občutku in na vrhu dodamo žličko brusničnega džema Natureta.

Telečji medaljoni s paradižnikovo omako

Telečje medaljone spečemo na malo olja ali masla ter jih odstavimo s ponve. V isti ponvi segrejemo paradižnikove pelate v koščkih Natureta, solimo, popramo, dodamo pol žličke sladkorja in kozarec belega vina. Kuhamo, da bo bolj gosto, po želji dodamo malo drobtin. Medaljone serviramo na krožniku, polijemo s paradižnikovo omako in posujemo s parmezanom. Zraven lahko postrežemo, na tanko zrezan pečen krompir iz pečice.

Motovilec s popečenim mladim sirom in sušenimi paradižniki

Potrebujemo motovilec, sol, oljčno olje, mediteranske začimbe, mladi sir in sušene paradižnike NatuReta. Na ponvici popečemo sir in ga začinimo z mediteranskimi začimbami. V skledi skupaj zmešamo sušen paradižnik, mladi sir narezan na koščke in pripravljen motovilec (sol, olivno olje). Po želji pokapamo z limoninim sokom.

Jogurtovo pecivo z breskvami

Z metlico ali električnim mešalnikom penasto umešamo 2 jajci in 1 skodelico sladkorja. 2 skodelici moke presejemo s pol vrečke pecilnega praška. Med mešanjem jajcem postopoma dodajamo jogurt, vanilijev sladkor, 0,5 dcl olja in moko s pecilnim praškom. Vklopimo pečico in jo segrejemo na 200 °C. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem. Vložene breskve Natureta odcedimo in narežemo na krhlje. Testo vlijemo v pekač, poravnamo in po vrhu razporedimo krhlje breskev. V ogreti pečici pečemo 20 minut. Pečeno pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi do mlačnega. Narežemo ga na pravokotnike in razporedimo po servirnem krožniku.