Zelenjavna lazanja, Breskov drobljenec

Namaz iz oliv

Baziliko operemo in otresemo ter z vejice potrgamo listke. Feferon operemo in mu odstranimo pecelj in semena. Olive in feferon narežemo na manjše koščke in hkrati preverimo, ali ni v kakšni olivi ostala koščica. Olive, feferon, listke bazilike, pinjole in olivno olje s pomočjo multipraktika ali paličnega mešalnika zmiksamo v gladek namaz. Namaz predevamo v servirno skledico in postrežemo s sveže popečenim kruhom.

Zelenjavna lazanja

Na maslu ali olivnem olju dušimo 1 kg različne zelenjave (čebula, korenje, cvetača, brokoli, grah, koruza, korenček) ali izberite eno od Naturetinih zelenjavnih mešanic. Posebej skuhamo testenine za lazanjo. Pripravimo bešamel omako: na maslu spenimo moko (ne sme porjaveti!), zalijemo z mešanico 1,5 dl sladke smetane in 1,5 dl vode, solimo, popramo in prevremo. V pomaščen pekač nalagamo plasti testa, obložimo z zelenjavo, zalijemo z bešamelom. Ponavljamo vsaj 4X. Na vrhu je testo. Vse skupaj prelijemo z mešanico kisle smetane in jajca. Potresemo z naribanim sirom. Pečemo pri 200 stopinjah 30 minut.

Svež paradižnik, zelene in črne olive, mladi sir, polivka

Breskov drobljenec

Pečico ogrejemo na 200 °C. 150 g moke (od tega naj bo 50g moke ajdove) pomešamo z 75 g masla in med prsti oblikujemo drobtinasto maso. Vmešamo 100g sladkorja. Po želji dodamo nekaj limonine ali pomarančne lupinice ali cimeta. Breskve iz kompota Natureta razrežemo na krhlje. Model za peko namastimo. Pripravljeno sadje razporedimo po modelu za peko in po vrhu nadrobimo testene drobtine.
Pečemo v pečici pri 200 °C približno 45 minut. Postrežemo s še toplo z vaniljevo kremo ali sladko stepeno smetano.