Cvetačna juha z lečo

Cvetačna juha

Sestavine

  • 150g zelene leče
  • 1 zavitek (450g) zamrznjene cvetače Natureta
  • 100g mandljev
  • 3 stroki česna
  • 1,2 l vode
  • 1 žlica jušne začimbe
  • 1 žlička kvasnega namaza
  • sol
  • kokosovo olje

Priprava

Lečo čez noč namočimo v večji količini vode. Zjutraj vodo odlijemo, dolijemo svežo vodo in kuhamo 10 minut. Odcedimo. Mandlje blanširamo in olupimo. Stresemo jih v električni mešalnik, prilijemo polovico vode in na najvišji hitrosti mešamo do gladkega. Česen olupimo in sesekljamo. V velikem loncu segrejemo kokosovo olje in pražimo česen, da zadiši. Dodamo zamrznjeno cvetačo Natureta, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo, da cvetača odmrzne. Prilijemo mandljevo mleko in preostalo polovico vode ter zavremo. Kuhamo 15 minut, nato juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Začinimo z jušno začimbo in kvasnim namazom ter solimo. Primešamo kuhano lečo, ki jo po želji predhodno nekoliko prepražimo na majhni količini maščobe.