Grahova juha s korenjevimi žličniki

Grahova juha s korenjevimi žličniki

Sestavine

  • 100g gomoljne zelene
  • 1 zavitek (450g) zamrznjenega graha Natureta
  • 1l vode
  • 1 strok česna
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica jušne začimbe v prahu
  • 1 žlička kvasnega namaza
  • majaron
  • sol
  • 2 žlici (riževe) smetane
  • kokosovo olje

Sestavine za žličnike:

Priprava

V velikem loncu segrejemo kokosovo olje in v njem 3 minute pražimo na kocke narezano gomoljno zeleno. Dodamo zamrznjen grah Natureta, pokrijemo, zmanjšamo ogenj in dušimo 15 -20 minut. Zalijemo z vodo in zavremo. Kuhamo 5 minut. Na kokosovem olju prepražimo sesekljan česen in žlico moke ter prežganje dodamo juhi. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Začinimo z jušno začimbo, kvasnim namazom, majaronom ter solimo. Še enkrat zavremo in odstavimo. Primešamo smetano in v juho potopimo korenjeve žličnike. Za korenjeve žličnike zamrznjeno korenje v kockah Natureta kuhamo v rahlo osoljeni vodi 10 minut. Vodo odlijemo, dodamo margarino in pretlačimo s paličnim mešalnikom. Začinimo s kumino, solimo in primešamo zdrob in mlete lešnike. Z žlico oblikujemo žličnike in jih polagamo v slan krop. Kuhamo na majhnem ognju 15 do 20 minut.