Jagodna skutina torta
Sestavine
- 3 jajca
- 100g sladkorja
- 60g moke
- 1 zavojček limonine arome
- 100g zmletih mandljev
- 8 lističev bele želatine
- 250g pasirane skute
- 150g sladkorja
- 450g zmrznjenih jagod Natureta 250ml sladke smetane 2 žlici jagodnega džema Natureta
Priprava
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Rumenjake ločimo od beljakov ter iz beljakov in polovice sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake s preostalim sladkorjem kremasto umešamo. Vmešamo moko, limonino aromo in mandlje, na koncu pa narahlo še sneg iz beljakov. Tortni model obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo testo, ga zgladimo in pečemo 20 minut. Želatino namočimo v hladno vodo. Jagode odtajamo ter piriramo. Želatino samo poberemo iz vode (je ne ožemamo), stopimo v majhnem loncu in na majhnem ognju ter vmešamo v jagodni pire. Vmešamo še skuto in sladkor. Postavimo v hladilnik za toliko časa, da masa začne želirati. Nato trdo stepemo še sladko smetano ter jo vmešamo v kremo. Biskvit premažemo z jagodnim džemom ter ga obložimo z obodom tortnega modela. Na biskvit vlijemo kremo ter pustimo čez noč v hladilniku. Odstranimo obod, razrežemo in serviramo. Torto okrasimo z nabrizgano sladko smetano in svežimi jagodami.