Juha iz pečenih šampinjonov

Juha iz pečenih šampinjonov

Sestavine

  • 450 g zamrznjenih rezanih šampinjonov Natureta
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke mletega črnega popra
  • ½ žličke timijana
  • ½ žličke origana
  • 3 žlice moke
  • 1 žlica jušne začimbe
  • sok ene pomaranče

Priprava

Zamrznjene rezane šampinjone Natureta oplaknemo pod vročo vodo in jih položimo v skledo. Zmešamo olje, strta stroka česna, sol, poper, timijan in origano. Prelijemo preko šampinjonov in pustimo, da se dve uri marinirajo. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj naložimo marinirane šampinjone. Pekač postavimo v pečico ogreto na 200°C in gobe pečemo 15 do 20 minut. V ponvi segrejemo olje, dodamo pečene gobe in jih dušimo 5 minut. Potresemo z moko in kuhamo na blagem ognju še 2 minuti. Dodamo liter vode, jušno začimbo in pomarančni sok. Pustimo, da se počasi kuha, dokler se rahlo ne zgosti. Juho obdelamo s paličnim mešalnikom in postrežemo. Ali ste vedeli... ... da gobe krepijo imunski sistem in tako pomagajo v bitki z virusi, dvigujejo pa tudi raven hormonov citokinov, ki igrajo pomembno vlogo pri obrambi telesa pred virusnimi okužbami in tumorji?