Koruzna juha z opečenimi sirovimi kruhki

Koruzna juha z opečenimi sirovimi kruhki

Sestavine

  • 400 g mlade sladke koruze Natureta
  • polovico manjše čebule
  • 1 strok česna
  • 1 manjši korenček
  • žličko masla
  • žličko moke ali škroba
  • sol, poper
  • 3 rezine toasta
  • 3 rezine poljubnega sira
  • par žličk parmezana ali zbrinca
  • vejica francoskega peteršilja
  • oljčno olje

Priprava

Sesekljano čebulo prepražimo v kozici na segretem oljčnem olju. Ko čebula porjavi, dodamo nariban korenček, maslo, moko ali škrob ter sesekljan strok česna. Pražimo, dokler česen ne zadiši. Iz kozarca vzamemo nekaj žlic koruze, preostalo vsebino zlijemo v kozico, dodamo še 2 do 3 dcl vode ali mleka ter zavremo. Po nekaj minutah vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo preostalo koruzo v kosih. Po potrebi in okusu še solimo. Juho lahko začinimo še s sesekljanimi pikantnimi feferoni ali jalapeno paprikami. Juho prelijemo v skodelice, nanjo položimo opečene kruhke s sirom, ki jih pripravimo tako, da toast razrežemo na 4 enake dele, nanj položimo sir in zapečemo v vroči pečici (nastavitev grill oz. na “infro”). Vse skupaj pa okrasimo z nastrganim parmezanom ali zbrincem in vejico francoskega peteršilja.

Namig: če v juho vstavimo še opečene koščke piščančjega ali puranjega mesa, jo lahko jemo kot samostojno jed!