Musaka iz kislega zelja, krompirja in mesa

Sestavine

  • 4 čebule
  • 3 stroki česna
  • 1 kg mletega mesa
  • šopek svež peteršilj
  • 0,5 kg kislega zelja Natureta
  • 1 kg krompir
  • 2 žlički rastlinskega ali olivnega olja
  • ščeec soli in popra
  • 1 lovorov list
  • 1 dcl vode za zalivanje mesa
  • 1 lonček kisle ali sladke smetane
  • 1 jajce
  • 0,5 dcl mleka

Priprava

Na drobno narežemo čebulo in česen ter vse skupaj prepražimo. Dodamo mleto mešano meso in svež peteršilj ter prepražimo. Pazljivi moramo biti pri soljenju mesa, saj je že zelje nekoliko slano. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. V pekač položimo eno plast krompirja, nato plasti mesa, zelja, mesa in na koncu še plast krompirja. Musako pečemo približno 10–15 minut, nato jo vzamemo ven ter prelijemo z mešanico jajc, soli in sladke smetane (lahko je tudi kisla smetana). Pečemo toliko časa, da se naredi zlato rumena skorja. Natisnite recept (pdf, 410 KB)