Paštetke z kremno špinačo in dimljenim lososom

Paštetke z kremno špinačo in dimljenim lososom

Sestavine

  • 1 zavitek razvaljanega listnatega testa
  • 300 g zmrznjene špinače Natureta
  • 1,5 dcl mleka
  • 150 g dimljenega lososa
  • 1 strok česna
  • žličko masla
  • žličko moke ali škroba
  • sol, poper, muškatni orešek
  • eno jajce

Priprava

Razvaljano listnato testo razrežemo na pravokotnike, premažemo z razžvrkljanim jajčkom in spečemo po navodilih proizvajalca. Ko so pastetke pečene in ohlajene jih prerežemo po dolgem. Pripravimo kremno špinačo. V kozici rastopimo maslo, na njem prepražimo moko ali škrob, dodamo česen da zadiši. V kozico zatem stresemo špinačo in zalijemo z mlekom. Na rahlem ognju počasi vremo, dokler se špinača ne odtaja do konca. Po potrebi dodajamo mleko ali vodo. Posolimo in popramo po okusu ter dodamo čisto majhen ščepec muškatnega oreška. Kremno špinačo prelijemo preko spodnje polovičke pastetke, čeznjo položimo rezino dimljenega lososa in pokrijemo z zgornjo polovičko paštetke.