Pečena polenta s paradižnikom in mozzarello

Pečena polenta s paradižnikom in mozzarello

Sestavine

  • 1 zavitek kuhane polente
  • 2 paradižnika
  • 150g mozzarelle
  • čemažev pesto

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Kuhano polento razrežemo na približno centimeter debele rezine. Rezine premažemo z čemaževim pestom. Nato na rezine razrežemo paradižnike in jih položimo čez polento, vse skupaj pa prekrijemo z na rezine narezano mozzarello. Vstavimo v segreto pečico in pečemo približno 10 minut oziroma dokler ni lepo zapečeno. Namig:
  • jed lahko ponudimo samostojno kot predjed ali kot prilogo
  • serviramo jo lahko na posteljico iz priljubljene solate
  • namesto čemaža lahko uporabimo pesto iz bazilike, ali tržaško omako
  • namesto svežega paradižnika lahko uporabimo suhe paradižnike Natureta ali bučke iz marinade Natureta.
V tem primeru lahko polento samo opečemo v ponvi ter jo položimo na posteljico iz rukole in samo posujemo z paradižnikom in kaprami iz kozarčka ter čez naribamo še parmezan.