Postrv v mandljevi juhi

Sestavine
- 500g filetov postvi
- česen
- 50g gomoljne zelene
- 450g zamrznjenega korenja v kockah Natureta
- 100g mandljev
- 1 žlica jušne začimbe
- 2 žlici riževe moke
- 1 žlica margarine
- 5 žlic polente
- sol
- olivno olje
Priprava
Mandlje blanširamo, olupimo in jih skupaj z gomoljno zeleno in litrom vode dobro zmešamo v električnem mešalniku. Precedimo skozi sito. Mandljevo mleko uporabimo za juho, zmes mandljev in zelene pa razredčimo s ¼ litra vode, dodamo polento, margarino, sol in zavremo. Pripravljeno polento namažemo po pomaščenem pekaču približno na 1 cm debelo ter ohladimo. File postrvi operemo, odstranimo kožo in koščice ter jih narežemo na kocke. Na olivnem olju popražimo strt česen, dodamo ribje fileje in korenje v kockah Natureta ter kuhamo 10 minut. Pomokamo in zalijemo z mandljevim mlekom, začinimo z jušno začimbo, solimo in dobro premešamo. Kuhamo 20 minut. Iz ohlajene polente izrežemo piškotke raznih oblik in jih popečemo na olivnem olju. Postrežemo jih skupaj z juho.Ali ste vedeli...
...da korenje vsebuje veliko vitamina B6 za boljše delovanje možganov?