Juha iz rdeče pese

Sestavine

  • 1 večja čebula
  • 1 strok česna
  • 4 korenčki
  • 1 večji krompir
  • 1 jušna zelenjavna osnova
  • 1 l vode
  • 1 kg rdeče pese Natureta
  • ščepec soli in popra
  • timijan
  • peteršilj
  • drobnjak
  • 1 žlička olja za praženje

Za prilogo: 1 lonček kisle ali sladke smetane.

Priprava

Na olju prepražimo čebulo in česen, dodamo na kolobarje narezano korenje in 1 večji krompir, narezan na kocke. Dolijemo približno 1 l do 1,5 l vode, dodamo naravno jušno osnovo, solimo, popramo, dodamo timijan, peteršilj in drobnjak ter kuhamo. Približno na sredini kuhanja dodamo rdečo peso. Rdečo peso na hitro splahnemo pod vodo. Del sestavin pretlačimo v kašo, del pa jih shranimo na drugi krožnik. Če je kaša pregosta, dodamo še malo vode. Pretlačeno kašo in preostali del zlijemo skupaj ter serviramo. Dodamo kumino, ki bo aromatizirala juho. Dodamo lahko malo kisle ali sladke smetane.

Natisnite recept (pdf, 350 KB)