Rižota z lososom

Sestavine

  • Arborio riž Natureta 200 g
  • Čebula 50 g
  • Koromač 50 g
  • Sol, poper
  • Losos file s kožo 200 g
  • Maslo 100 g
  • Belo vino suho ali polsuho 2dl
  • Zelenjavna osnova (za zalivanje)
  • Peteršilj

Priprava

50 g koromača in 50 g čebule na drobno nasekljamo in popražimo na maslu. Dodamo 200 g riža in pustimo, da postekleni, nato pa ga zalijemo z 2 dl belega vina. Dušimo, dokler vino ne izpari. Za tem riž zalivamo z jušno osnovo in obenem večkrat premešamo. Gotovemu rižu dodamo žličko masla, sesekljan peteršilj in pokrijemo za 2 min. 200 g nasoljenega lososa 90 % časa pečemo na strani s kožo, preostanek časa pa na strani brez kože, da se riba ne izsuši.