Slovenska 2

Rolada mascarpone z gozdnimi sadeži in angleško kremo

Čas kuhanja: 1h

Jed smo pripravili na De luxe večerji kuharske akademije City Chef.

Sestavine

  • jajca
  • kristalni sladkor
  • sladkor v prahu
  • smetana mascarpone
  • moka
  • jabolčni kis
  • mleko
  • vejica prave vanilije
  • gozdni sadeži Natureta

Postopek

1. Iz beljakov, sladkorja v prahu, moke in jabolčnega kisa naredimo testo, ki ga pečemo v kovekcijski pečici 27 min na 150 stopinj celzija.

2. Eno tretjino ohlajenega testa namažemo s kremo iz mascarpona, sladkorja, vanilije in stepene smetane.

3. Rolado poljubno serviramo skupaj z angleško kremo, ki jo naredimo iz preostalih rumenjakov, sladkorja in mleka in omako iz gozdnih sadežev, katerim smo med kuhanjem dodali malo sladkorja, ter okrasimo z vejico sveže mete.

0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna